Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger är en amerikansk designer som är duktig på två saker – designa kläder och fortsätta även om han arbetar i motvind. Tommy Hilfiger visste tidigt att det var med mode och kläder som han ville arbeta med och direkt efter skolan började han att arbeta i en modebutik.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger roade sig med att köpa jeans som han sen sydde om till sig själv och ibland sålde han dessa. Ganska snart så blev dessa omsydda jeans populära och Tommy Hilfiger kunde öppna sin egna första butik People’s Place – tyvärr kom en ekonomisk nedgång och butiken gick i konkurs.

Efter ett par år till öppnade Tommy Hilfiger en ny butik och i samma veva fick han flera erbjudande om designjobb hos bland annat Calvin Klein. Målet var att öppna ett eget modehus och ganska snart var succén Tommy Hilfiger ett faktum.

Likt Hugo Boss och många andra modeföretag så skapades olika kollektioner för olika situationer men även kollektioner med inredning, lakan, parfymer – ja allt som kan säljas kan det stå Tommy Hilfiger på. Ganska snart hade Tommy Hilfiger bolaget vuxit till sig så att det var ett imperium för design, mode och livsstil.

Tommy Hilfiger sålde sitt bolag gör att ägna sig åt annat. På senare år har Tommy Hilfiger varit modekonsult åt popikoner och tv-produktioner. Det verkar som om ett miljöombyte var behövligt.

Hela tiden har Tommy Hilfiger varit förföljd av en grå skugga med anklagelser om orättvisa arbetsvillkor och allt för långa arbetsdagar i produktionen så kallade swetshops.

Idag har företaget Tommy Hilfiger fortsatt med sin tydliga designlinje som Tommy Hilfiger påbörjade i början av 1980-talet. Jeans, klara färger och snygga tillskärningar.

Rykten om swetshops har avtagit och kollektionerna har utökats. Idag säljs lika mycket kläder från Tommy Hilfiger som tidigare alla olyckskorpar som kraxade om att slutet var nära när Tommy Hilfiger drog sig ur sitt bolag hade fel.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *