Samtalsterapi för alla

Många tror att terapi enbart är till för den som har mentala problem eller för den som utsätts för en livskris.

Samtalsterapi för alla

Det här är inte sant

Idag är det många som drar nytta av samtalsterapi för att fatta viktiga beslut. Man behöver ju inte må dåligt för att uppleva att man vill finna mening i sitt liv.

Det här är enklare sagt än gjort för då man rusar genom livets alla uppdrag så är det inte säkert att man upptäcker en röd tråd och en känsla av att man gör det man är bäst på.

Med samtalsterapi så tar man en paus för att få bättre insikt, och för att komma fram till vad det är man håller på med och vart man är på väg.

Ett meningsfullt liv

Om man inte känner någon mening med sitt liv så kan man bli deprimerad. Detta kan dock ta lång tid och för många så behöver det aldrig bli så att man blir fysiskt och psykiskt sjuk av att uppleva en meningslöshet i tillvaron.

I och med att det finns så många sätt att utvecklas på så kommer de allra flesta förr eller senare att finna något som känns viktigt och intressant. Det här kan vara jobb, utbildning, familj eller kombinationer av dessa.

Vägen till en meningsfull tillvaro blir enklare då man tar hjälp av samtalsterapi där man kan diskutera hur man ser på sitt liv och vilka mål man har satt upp, kortsiktigt och långsiktigt. Terapeuten tar rollen som livscoach.

Utbildning och jobb

Att välja en utbildning är inte alltid lätt. I Sverige är man rätt ung då man ska fatta ett så livsavgörande beslut. Mamma och Pappa är läkare och det är även Farmor och Morfar, så det tycks liksom självklart att man själv ska söka in till läkarlinjen efter gymnasiet.

Att ta något år för att upptäcka världen eller jobba är i själva verket att ta chansen att få upptäcka sig själv. Detta är precis vad man gör med hjälp av terapi. Du behöver alltså inte åka till Indien för att ta reda på vem du är då du kan gå till en bra terapeut och lära dig olika tekniker för att bli medveten och för att fatta beslut.

Fatta beslut

Ibland måste man fatta stora beslut. Det är inte alltid som man får tid till att låta besluten växa fram. I dessa lägen så kan det verkligen vara till stor hjälp om man har en oberoende person att tala med.

Mamma och Pappa kommer med största sannolikhet att säga “läkarlinjen nu!”. Det här är ett svar som är baserat på meningen i deras liv och den livserfarenhet som de har, och inte ett svar som är baserat på det som är viktigast för dig som människa just nu.

Då man får samtalsterapi så kan man fatta stora beslut utan stress och yttre påverkan. På så vis så ser man till att bli medveten om sig själv och de behov man faktiskt har.

Verktygen man får av sin terapeut är ovärderliga och de kan användas i många olika situationer då man tillfälligt känner att man är ur balans och behöver landa med fötterna på jorden igen.

Om du känner dig motiverad att söka upp en samtalsterapeut blir nästa steg att bestämma vilken typ av samtalsterapi du ska välja. Utbudet är stort så ta god tid på dig. På nätet finns många hemsidor om terapi.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *