Kakfat i porslin med våningar

Det är många som gillar att pyssla och därmed göra sina egna varianter av diverse saker genom kreativt skapande.

Kakfat i porslin med våningar

Många nöjer sig med att ha skapandet som en hobby och kanske ge bort några av sina skapelser som present ibland.

Men det finns även de som tar ytterligare ett kliv och säljer sina kreationer, till exempel via en blogg.

Att göra sina egna kakfat eller tårtfat låter kanske enkelt men som mycket annat gäller det att vara unik för att synas och nå ut med sin unika stil.

Det svåraste i processen med att bygga ett kakfat är att borra igenom porslinet. Lite beroende på hur tjockt materialet är så tar det lite olika lång tid att ta sig igenom samt att om materialet är för tunt så finns det risk för att tallriken spricker.

Det gäller självklart att ha en bra borrmaskin och ett borr som passar till att borra i porslin med. Eftersom det är upp till personen som skapar faten att välja vilka tallrikar som ska ingå i det slutgiltiga kakfatet så kan de se väldigt olika ut.

Man kan göra kakfat med flera våningar, allt ifrån en, två och tre vånings kakfat och det som sätter gränsen för hur höga faten kan bli är hur stabila de blir och vad de ska användas till.

För en enklare fika kanske det räcker med ett envånings kakfat medan det till en större fest som exempelvis ett bröllop passar det bättre med ett större trevånings kakfat eller ännu större.

Om man vill ha ett lite lyxigare fat att ge bort som present eller ha som komplement till sin egen servis så kan man leta efter kakfat skapade av till exempel Rörstrands porslin för att få ett lite mer exklusivt framtonat fat med mer värde i.

Det kan vara svårt för den som skapat fatet att skicka det med posten eftersom det är ömtåligt och kan vara lite klumpigt. Det kan i det fallet vara en bra idé att kolla om det finns kreatörer i närheten av där du bor.

Ytterligare en aspekt som framhäver helhetsintrycket av det klara kakfatet är de metallstag och handtag som håller ihop det. De finns i många olika former och färger och är en viktig del av det totala intrycket av ett kakfat.

Det finns gott om inspirerande sidor på internet för de som vill göra sitt eget fat eller köpa ett färdigt.

Kostnaden för ett färdigt kakfat varierar beroende på vem som har gjort det och vilken typ av tallrikar som fatet består av. Som all annan konst är det upp till konstnären att sätta sitt pris på sin skapelse så ett rekommenderat pris eller medelpris är svårt att uppge, man får helt enkelt undersöka vad man gillar och om man är beredd att betala det pris skaparen begär.

Det är en mysig och unik present att ge bort till någon och ett kakfat i våningar eller tårtfat kan snabbt bli till ett godisfat eller fruktfat men kan även dekoreras med exempelvis värmeljus en mörk höstkväll.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *