Yttre och inre vård

Det gäller att vårda såväl sitt yttre som sitt inre och jag är nog bättre på det sistnämnda än det förstnämnda. Jag är lugn och harmonisk och känner att jag har ett djupt inre liv. Men däremot så kan jag vara sämre på yttre vård, speciellt då hudvård. Visst tvättar jag mig och duschar varje dag, men det är ju typ minimum. Bättre än så borde jag allt kunna. En sund själ i en sund kropp och allt det där ni vet. Med andra ord, jag har börjat titta närmare på hudvårdsprodukter av olika slag, vilket fått mig att inse att jag faktiskt knappt vet någonting om sådant, över huvud taget.

Jag har därför kollat runt lite på nätet för att se vad som finns, vad som är bra och vad som är mindre bra. Efter lite letande så har jag sedan köpt en massa olika saker på nätet, mest från märket Molton Brown. Deostick med ton av peppar (coolt!), bodyscrub (rengör huden på djupet) med eukalyptus och en hel massa annat. Jag har inte hunnit prova allting ännu men måste säga att bodyscrub faktiskt gör skillnad – man känner sig mycket renare och fräschare. En del kanske tycker att det är omanligt att vårda sitt yttre, men det är ju bara trams och inget annat.

En sidoeffekt som jag märkt av är att när man känner sig fräsch, när huden mår bra, så blir man också lugnare och mer harmonisk. Med andra ord, vårdar man sitt yttre hjälper man till att vårda sitt inre. Tänker man efter lite så är det inte så konstigt men att effekten var så stor förvånade åtminstone mig. Det tar visserligen lite längre tid att tvätta sig och duscha på morgonen, men inte så mycket längre och i gengäld så kommer man att börja dagen på bra humör. Helt klart värt det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *