Vad är kristen musik?

Jag har berättat att jag tycker om kristen musik men jag har inte berättat så mycket om kristen musik, så nu tänkte jag passa på att göra det. För många betyder nog kristen musik psalmer och sådant som man sjunger och spelar i kyrkan. Visst är psalmer och lovsånger kristen musik, men kristen musik finns också i många andra genrer. Kristen musik är alltså musik med ett kristet budskap, och det i sig är ingen genre utan kan vara allt från pop till hårdrock.

Du lyssnar säkert också på kristen musik även om du inte tänker på det! I juletider är det många som spelar Betlehems stjärna, Nu tändas tusen juleljus och andra sånger med kristna budskap. Även populära Carola gör ju mycket musik med kristet budskap. Man behöver alltså inte nödvändigtvis vara kristen för att uppskatta kristen musik. Som med all annan musik handlar det helt enkelt om vad man tycker är bra, men för mig är också själva budskapet viktigt eftersom min tro är väldigt viktig för mig.

Jag kommer förmodligen att tipsa er om låtar som jag tycker är bra och jag gillar förstås även mycket musik som inte kan räknas som kristen, så jag hoppas att ni har ett öppet sinne för all typ av musik som jag skriver om här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *