Förberedelse inför bakande

Jag vet inte vad det är med våren och sommaren, men när solen och värmen börjar titta fram får jag alltid för mig att jag ska börja baka. Jag kan heller inte hålla det på en sansad nivå, utan det brukar bli en hel massa, först och främst då bröd (kakor och bullar är av någon anledning inte lika roligt att baka, i alla fall inte för mig). Det kan leda till en del problem vad gäller lagring. En hel del av brödet måste ju frysas in. Förr om åren har jag alltid gjort som folk gör mest – köp fryspåsar och knyt ihop dem. Och det är sant, det fungerar ju faktiskt, men inte så värst bra.

I år har jag därför förberett mig lite extra inför bakandet. Jag har köpt nya klämmor, påsklämmor som försluter fryspåsarna tätt, samtidigt som det är enkelt att öppna dem. Problem med knutar är att om man knyter påsarna för bra så kan det vara svårt att öppna dem utan att riva sönder påsen, vilket jag inte tycker är så värst trevligt. Dessutom är det ju enklare att återförsluta påsarna om man använder sig av klämmor (för att då inte tala om att de kommer att räcke en hel evighet; både för årets bakande och nästa års och när jag bakar om tio år också).

Men det där med att klämmorna kommer att räcka i tio år är nog en sanning med modifikation. Eftersom jag bakar så mycket så innebär det också att jag inte äter upp allt bröd själv utan ger bort en hel del till släkt och vänner. Jag kommer inte att vara så sniken att jag begär att de lämnar tillbaka klämmorna eftersom de är så billiga. Så jag kommer nog att behöva fylla på förrådet regelbundet. Men det gör mig ingenting, jag hoppas bara att de som jag ger bort bröd med tillhörande klämma kommer att använda dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *