Dags för nya glasögon

Jag har haft glasögon sedan tonåren. Att ha dålig syn är väl inte det roligaste, men för övrigt trivs jag väldigt bra med att bära glasögon. Jag tycker liksom att det tillför väldigt mycket till mitt ansikte. Glasögonen ger mig en mer intressant look, och utan dem känner jag mig naken och lite tråkig. Därför har jag också blivit mer och mer noga med valet av bågar. Nu har det blivit dags att byta bågar igen då jag har haft mina nuvarande i tre-fyra år och jag känner att jag vill ha något nytt.

Ett svårt val
Att välja bågar är dock inte det lättaste. Det är väldigt svårt tycker jag. Dels för att det finns så många snygga, men också för att det blir så ovant med nya bågar och jag blir osäker på vad jag passar i. För det räcker ju inte att glasögonen är snygga när man tittar på dem, de ska också passa den som bär dem. Beroende på ansiktsform och sådant så kan man passa olika bra i olika bågar. Det brukar man i och för dig kunna få ganska bra hjälp med hos optikern, men samtidigt så är ju det bara en persons åsikt. Jag brukar ofta prova några olika och antingen låna hem eller ta kort på mig själv, och sedan be några olika vänner om deras åsikter.

En ny stil
Mina nuvarande bågar är ganska tunna, och nu känner jag att jag vill satsa på något som syns lite mer. Jag har spanat in några glasögonbågar på renoptik.se som jag är lite sugen på, bland annat ett par som är ganska tjocka men genomskinliga och med svarta skalmar. Jag tror att det skulle kunna vara riktigt snyggt, men det vet man förstås inte förrän man provar. Som tur är så får man låna hem bågar från renoptik, så det tror jag att jag ska göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *